25 Nisan 2024
İstanbul
DEKORASYON

2020 Yılında Trend Olacak Mutfak Dekorasyonunda

Pek çok şeyin başlangıcı olarak kabul edilen yeni yılın gelişi ile sen de evinde yenilikler yapabilirsin. Evinde yapabileceğin dekorasyon değişiklikleri veya yeni evin için alacağın tasarım kararlarında, 2020 için belirlenen dekorasyon trendlerine göz atmanda fayda var! Bu yazımızda evinin sıcak kalbi olan mutfağın için 2020 trendlerini örnekler ile senin için derledik.

2020 Trendlerine Göre Mutfak Kimliği

Tekstil, moda, tasarım gibi alanlarda toplumların yaşam biçimlerini, davranışlarını ve zevklerini inceleyen ajanslar tarafından belirlenen trendler farklı dönemler için araştırılır. Bu araştırmalar doğrultusunda dekorasyon önerilerine göre bir kimlik oluşturmak mümkündür.

2020 trendlerine göre mutfak dekorasyonunda tanımlanan kimlik: modern, minimal, detaylarda çözümcü yaklaşan ve cesur olarak belirlenmiştir.

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-minimal

 

Mutfak Dekorasyonunda 2020 Trendlerine Göre Malzeme Kullanımı

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak

Yenileyeceğin mutfağında cesur ve çarpıcı bir kimliği yansıtmak istiyorsan, 2020 için belirlenmiş trend dekorasyon malzemelerini kullanabilirsin. Beton, mermer gibi ağır malzemeleri kütlesel tezgah, masa ve raf için tercih edebilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-mermer

Ağır, kütlesel ve monokrom renge sahip olan malzemelerin yanında detaylarda metal ve altın kullanabilirsin. Bu sayede ağır mobilyaları hafifletmiş ve tok renkler üzerine parlak bir görüntü sağlamış olacaksın.

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-altın-detay

Mutfak Dekorasyonunda Trend Renkler

2020 dekorasyon trendlerine göre mutfakta minimal ve modern bir kimlik yansıtmak için geçiş renkleri kullanabilirsin. Bunlar arasında özellikle gri ve pastel renkler bu senenin trendini tanımlıyor. Senin için derlediğimiz örneklerde renk kombinasyonları veya ağırlıklarını görebilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-altın-detay

Mutfak Dolabı Kapaklarında Cesur Örnekler

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-pastel-renkler

Mutfak dekorasyonunda görünüm olarak ağırlıklı yer kaplayan mobilyalardan en öne çıkanı mutfak dolaplarıdır. Depolama alanı olarak kullanılan dolaplar üzerinde verilen her dekorasyon kararı, mutfağı tanımlayan kimliği etkiler.

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-pastel-renkler

2020 dekorasyon trendlerine göre pastel renkli boyanmış veya hammadde halinde kullanılmış ahşap ile dolap kapaklarını özelleştirebilirsin. Bununla beraber kapağın dışında çıkıntı şeklinde kulpu bulunmayan dolap kapakları da cesur bir kimlik tanımlamakta etkili bir dekorasyon kararı olabilir.

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-dolap-kapakları

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-dolap-kapakları

2020 Dekorasyon Trendlerine Göre Minimal Mutfak Tasarımları

2020-dekorasyon-trendleri-minimal-mutfak

Dekorasyonda minimal bir görünüm için mutfağını oluşturan bütün elemanlar arasında bir uyum sağlayabilirsin. Bu uyumu sağlamak için renk kombinasyonlarından da faydalanabilirsin. Örneklerde olduğu gibi tezgah, dolap kapakları, zemin gibi yüzeyler arasında renk geçişleri kullanabilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-minimal-mutfak

Sade bir mutfak dekorasyonunda modern bir minimal kimlik tanımlamak için aydınlatma tasarımı çok önemlidir. 2020 dekorasyon trendleri arasında bulunan çizgisel aydınlatma ile mutfağında minimal alanlar tanımlayabilirsin.

Modern Mutfağın Vazgeçilmezi: Ada Mutfak

2020 dekorasyon anlayışına göre evin her yeri yaşama alanı olarak değerlendirilmelidir. Yani evin bütünü ile birleşen bir mutfak dekorasyonu modern ev dekorasyonuna daha uygun olacaktır. Bu nedenle yemek yapmak veya yemenin dışında evin bütünü ile birleştirebileceğin bir alan tasarlayabilirsin. Bu noktada 2020 dekorasyon trendleri arasında bulunan beton, mermer gibi ağır maden malzemeleri de kullanabilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-ada-mutfak

Mutfak Dekorasyonunda Raf Kullanımı

2020 dekorasyon trendleri arasına cesur raf tasarımları da yer alıyor. İçini gösteren açık veya dikey raflar gibi kendini ön plana çıkaran tasarımlar tercih edebilirsin. Böylece hem mutfak düzenini sergileyebilir hem de mutfağında modern bir dekor kullanmış olursun. Senin için derlediğimiz örnekleri inceleyerek dilediğin mobilya ve dekor ürünleri ile sen de kendi mutfağını yenileyebilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-raf

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-raf

2020-dekorasyon-trendleri-mutfak-raf

About The Author

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X