19 Nisan 2024
İstanbul
DEKORASYON

2020 EV DEKORASYON TRENDLERİ

2020 ev dekorasyon trendlerinin çıkış noktası; huzur ve terapi. Pandemi sürecinde günlerin neredeyse tamamını geçirdiğimiz ve günlük hayatın yorucu temposundan sıyrılıp kendini eve atan herkes, huzurlu ve iyileştirici bir mekân arayışına giriyor. Bu arayışa cevap veren “terapi mekânları” 2020 ev dekorasyon trendlerinin temelini oluşturuyor. Renk seçiminden mobilyaya, favori dekorasyon stillerinden aksesuarlara, 2020 dekorasyon trendleri hakkında bilmek isteyeceğin her şey bu yazıda!

Otel Konsepti Yaşatan Evler

Otel konseptli iç mekân tasarımları trendler arasında en çok öne çıkanlardır. Dinlendirici bir otel odasını anımsatan renk paletleri ve aksesuar seçimleri ile günün yorgunluğunu üzerinden atmak için bu konsepte uygun bir yatak odası tasarımı yapabilirsiniz. Bunun için özellikle yatak odasında, kumaş veya ahşap yatak başları yerine duvar panoları ile zenginleştirilmiş bir yatak dizaynına yönelebilirsiniz. Tıpkı otel odalarında olduğu gibi, sade bir karyolanın arkasında yer alan duvar panoları sayesinde dingin bir renk paletine göre dizayn edilmiş mekâna renk, sanat ve huzur katabilirsiniz.

 

Maksimalist ve Eklektik Mekânları Anımsatan Evler

Son yıllarda popüler hale gelen minimalist mekânlar 2020 yılında yerini maksimalist tasarımlara bırakıyor. Farklı tarzların bir arada kullanılmasıyla oluşturulan eklektik dekorasyonlar da bu trendin önemli bir parçası… Ayrıca 2020 dekorasyon trendleri belirlenirken önem taşıyan bir diğer kavram ise sosyal yaşantı… Kafe yerine evde buluşmayı tercih edenler için ev içinde daha geniş sosyalleşme alanlarına yer verilmesi bekleniyor. Bunun için yaşam alanında eskisinden daha fazla sayıda koltuk, kanepe gibi oturma birimine yer verebilirsiniz.

 

2020 Dekorasyon Trendleri ile Uyumlu Malzeme ve Renk Seçimleri

Uluslararası renk otoritesi Pantone, bu yılın rengini “klasik mavi” olarak açıkladı. 2020 ev dekorasyon trendleri de bu açıklamadan nasibini aldı. Dinlendirici bir dekorasyon stilinin hakim olacağı bu yılda huzurun rengi olarak bilinen mavi tonlarının yılın rengi olarak seçilmesi, pek de şaşırtıcı değil. Ancak 2020 dekorasyonlarında moda olan bir diğer dinlendirici rengin de gri olduğunu unutmamakta fayda var. Ayrıca 2019’da başlayan adaçayı yeşili trendi de 2020 dekorasyon renkleri arasında yer almaya devam edecek. Mutfakta mat siyah modası varlığını sürdürürken, salon ve oturma odası dekorasyonlarında vazgeçilmez hale gelen ahşap TV üniteleri yerine mermer TV ünitesi ve vitrin tasarımları 2020 yılında adından söz ettirecek.

2020 Ev Dekorasyon Trendlerine Uygun Aksesuarlar

Aksesuarlarda son yıllarda popüler hale gelen rose gold trendi 2020 yılında etkisini kaybediyor. Bunun yerine pirinç ve krom metal aksesuarlar yenilikçi iç mekân tasarımlarındaki yerlerini almaya başlıyor. Ev tekstili ürünlerinde ise geometrik ve floral desenlerin yanı sıra kaz ayağı deseni de sevilen alternatifler arasında yer alıyor. Bu yıl, zeminde sürünen perdeler çok moda! İsterseniz dekorasyona uygun bir perde rengi seçerek sade bir dekorasyon yapabilir; ya da 2020 ev dekorasyonunu perdede kullanacağın canlı renkler ve floral desenlerle patlatabilirsiniz!

About The Author

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X