29 Nisan 2024
İstanbul
LAFLAF MODA

2022/2023 Sonbahar Kış Trendleri

Pandemi, harp, global krizler… Koşullar ne olursa olsun dimdik ayakta durmayı başaran bir sektör: Moda. 2022/23 sonbahar-kış sezonuna genel bir bakış attığımız ilk izlenimimiz; son aşama pozitif, güçlü ve alımlı tasarımların bizi beklediği. Renkler daha canlı, etekler daha mini, çizgiler ise fazlaca daha feminen. Derilerden tutun da transparan ve akışkan kumaşlara kadar pek fazlaca değişik dokuyla sezonu karşılayan tasarımcılar sürekli olduğu benzer halde şaşırtmaya ve esin olmaya devam ediyor. Eğer vintage tasarımlardan hoşlanıyorsanız size bir de müjde verelim: Tüvit, dolaplarımıza geri dönüyor. İşte sezonun öne çıkan trendleri…

Gotik Etki

Rugandan mata; bu sürem deri elbiselerle beraber gotik tasarımlarla tam anlamıyla yükselişe geçiyor. Vücudu adeta ikinci bir deri şeklinde saran bu elbiseler uzun, kısa, asimetrik şeklinde pek fazlaca değişik formda karşımıza çıkıyor. Bu da demek oluyor ki bu sürem çoğumuz ne olursa olsun kendi vücut tipine ve tarzına uygun bir deri elbiseyi gardırobuna ekleyecek.

Apres-Ski Stili

Kış sezonunun kim bilir en sevilen taraflarından biridir kayak tatilleri. Bu pozitif ruh hali, tasarımcıları da fazlasıyla etkilemişe benziyor. Bilhassa Roksanda ve Fila buluşması sezonun en coşku verici iş birliklerinden. Oversize şişme montları bu kış kara gerek kalmadan, kargo pantolonlar ve kalınca tabanlı botlarla şehirde de kolaylıkla giyebileceğiz. Üşümeden yoldam sahibi görünmek mi? Daha iyi bir haber olması olanaksız.

Pantone’nin En Güzel Pembesi

Aslen “Valentino Pembesi” demek de kimseyi şaşırtmazdı… Pembenin bu en canlı ve adeta iştah açan tonu ilk bakışta birazcık yürekli bir renk şeklinde görünse de dünya podyumları gözümüzü bu renge alıştırmayı başarıyor. Canlı renkler sezonun geneline hakim olsa da pembe kesinlikle başrol oyuncusu. Eğer tepeden tırnağa pemb

e giyinmek sizin için halen “fazla” geliyorsa, beyazla kombinlemeyi deneyebilirsiniz.

Süper-Ötesi Miniler

Süper mini etekler geçen yıl Miu Miu ile yaşamımıza girmiş olsa da yeni sezonu domine ettiğini de görebiliyoruz. Toplumsal medyanın moda influencer’larına şöyleki bir bakmış olduğunuzda dahi bu trendin şimdiden ne denli benimsendiğini yakalayabilirsiniz. Çizmeyle, stilettoyla, babetlerle ve hatta sneaker’larla kolaylıkla buluşabilen bu tasarımlar kombin zenginliği elde etmiş olduğundan de oldukça iyi bir seçenek. Hem modaya uyup hem de ister şık ister spor görünmek tamamen sizin elinizde.

Yürekli Transparan

Podyumlarda kafamızı nereye çevirsek tüllere, dantellere, filelere rastlıyoruz; transparan görünümler gece giysilerinden günlük sokak stiline kadar pek fazlaca değişik tasarımla karşımıza çıkıyor. Teni gösteren bu yürekli kumaşlar yeni sezonda yüksek moda sahnesinde var olmayı ve tasarımlarda fark yaratmayı başarıyor. Bakalım bu yeni akım, hazır giyim markalarına hangi formlarda yansıyacak.

Tüvit Nostaljisi

Tüvit tasarımları tanımlayacak en iyi kelime: Sofistike. Bilhassa Chanel podyumlarında görmeye aşina olduğumuzda tüvit, yeni sezonda moda dünyanda daha görünür bir hal alıyor. Kısa-uzun-oversize fark etmeksizin girmiş olduğu her formda şık görünümü sunan bu nostaljik ve ikonik kumaş, tasarımcıların elinde adeta devleşiyor. Siyah-beyaz ya da renkli; sizin favoriniz hangisi?

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video