2 Mayıs 2024
İstanbul
ETKİNLİK Kitap

En İyi E-kitap Uygulamaları

Kitaplar, mevcut teknolojilere uyum sağlayarak dijitalleşmeye başladılar. Bu doğrultuda yayıncılar, kitapları basılı olarak okuyucularına sundukları gibi dijital sürüm olarak da piyasaya sürmektedirler. Bundan dolayı son zamanlarda e-kitap okuyan teknoloji kullanıcı sayısında büyük artış yaşanmaktadır. E-kitaplara ilgi gösteren kişiler, kitap okuyabilmek için en iyi kitap okuma uygulamaları hangileri diye merak etmektedirler.Bizler de bu yazımızda sizler için en iyi kitap okuma uygulamalarından bahsedeceğiz. Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kitap okuma uygulamaları listemizde hem ücretli hem de ücretsiz olarak hizmet veren çok çeşitli kitap okuma uygulamalarından bahsedeceğiz. Böylece sizler de listemize göz atarak sizler için en uygun kitap okuma uygulamasını kolaylıkla seçebilirsiniz.

En İyi Kitap Okuma Uygulamaları

Google Play Kitaplar

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kitap okuma uygulamaları listemizin ilk sırasında Google Play Kitaplar yer almaktadır. Teknoloji devi Google, birçok kategoride olduğu gibi kitap sektöründe de kullanıcılarına hizmet veriyor. Öyle ki şirket, bu alanda en iddialı geliştiricilerden birisi diyebiliriz.

Çünkü Google, kullanıcılarına oldukça kapsamlı bir kitaplık sunuyor. Bu sayede Google Play Kitaplar kullanıcıları, platform üzerinden hem ücretli hem de ücretsiz kitapları indirerek okuyabiliyorlar. Bunun yanı sıra Google, programın kullanılabilirliğini artırmaya oldukça özen gösteriyor. Bundan dolayı Google Play Kitaplar, geniş kütüphanesinin yanı sıra sade arayüzüyle de kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor.

Ayrıca Google birçok hizmetinde olduğu gibi bu hizmetinde de tüm teknoloji kullanıcılarına hitap etmeye çalışıyor. Bu doğrultuda şirket, platformda yer alan sesli kitapların sayısını da sürekli artırmaktadır. Böylece tüm teknoloji kullanıcıları, Google Play Kitaplar üzerinden kitaplarını kolaylıkla okuyabilmektedirler.

Google Play Kitaplar, temel olarak ücretsiz kitap okuma uygulamalarından birisi diyebiliriz. Çünkü platformun uygulamasını ücretsiz bir şekilde cihazınıza indirebiliyorsunuz. Ancak platformda çoğu kitabın ücretli olduğunu unutmamanız gerekiyor. Ayrıca herhangi bir platformdan indirmiş olduğunuz epub uzantılı kitapları da uygulamada görüntüleyebiliyorsunuz.

Amazon Kindle

Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Amazon, teknoloji alanında da ciddi yatırımlar yapıyor. Bu doğrultuda Amazon, e-kitap sektöründe hizmet veren en köklü şirketlerden birisi diyebiliriz. Amazon, Kindle adını verdiği hizmeti üzerinden kullanıcılarına uzun süredir kitap hizmeti sağlıyor.

Kindle, uzun süredir faaliyet gösterdiği için çok kapsamlı bir kütüphaneye sahip diyebiliriz. Eğer Türkçe kitaplar için bir kitap okuma platformu arıyorsanız Amazon Kindle, ihtiyacınızı tam olarak karşılamayabilir. Çünkü Kindle, henüz Türkçe kitaplar bakımından yeterince zengin bir kütüphaneye sahip değil. Bundan dolayı platformda, okumak istediğiniz Türkçe kitapları bulmakta zorluk çekebilirsiniz.

Ancak Kindle, özellikle İngilizce kitaplar için kullanılabilecek en iyi kitap uygulama uygulamalarının başında geliyor diyebiliriz. Amazon, dünya genelinde yayınlanmış çok sayıda kitabı, Kindle üzerinden kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Hem Android hem de iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilen Amazon Kindle, kolay kullanılabilirliğiyle de kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. Bu noktada Amazon, kullanıcılarının e-kitapları daha kolay okuyabilmeleri için Kindle adındaki e-kitap cihazıyla da hizmet veriyor. Böylece Amazon, Kindle üzerinden en iyi kitap uygulamalarından birisini sunduğu gibi en iyi e-kitap okuyucu modellerini de üretmektedir.

Moon+ Reader

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kitap okuma uygulamaları listemize Moon+ Reader ile devam ediyoruz. Moon+ Reader, aynı zamanda en iyi ücretsiz kitap okuma uygulamalarından da birisi olarak karşımıza çıkıyor. Teknoloji kullanıcıları, Moon+ Reader tarafından sağlanan temel okuma özelliklerinden ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyorlar.

Moon+ Reader, kütüphane olarak çok zengin bir platform değil. Platformda ücretli ve ücretsiz olarak okunabilecek çeşitli kitaplar mevcut. Ancak kütüphanede yer alan kitaplar, özellikle Türkçe kitap arayan kişileri memnun etmeyecektir diyebiliriz. Bundan dolayı Moon+ Reader, kitaplığından ziyade sağlamış olduğu kitap okuma özellikleriyle dikkat çekiyor.

Çok sayıda dil desteğine sahip olan Moon+ Reader, sahip olduğu arayüz sayesinde kullanıcılarına rahat bir kitap okuma deneyimi sağlıyor. Bunun yanı sıra program, kitaplardaki görsellere uygun olarak geliştirildi. Böylece Moon+ Reader kullanıcıları, okumuş oldukları kitaplarda bir görselle karşılaşmaları durumunda sayfada kayma gibi problemler yaşamıyorlar.

Moon+ Reader, epub uzantı desteğinin yanı sıra PDF başta olmak üzere çok sayıda dosya türüne destek sağlamaktadır. Böylece Moon+ Reader kullanıcıları, platform dışından edinmiş oldukları çeşitli uzantıdaki kitapları Moon+ Reader üzerinden kolaylıkla okuyabilme imkanına sahipler.

ReadEra

ReadEra, en çok tercih edilen kitap okuma uygulamalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama, Google Play Store ve App Store gibi uygulama marketlerinde ücretsiz bir şekilde yer alıyor. Böylece akıllı cihazlarından kitap okumak isteyen kişiler, uygulamayı ücretsiz ve kolayca indirebiliyorlar.

En iyi kitap okuma uygulamaları arasında yer alan ReadEra, rakiplerinin aksine bir kütüphaneye sahip değil. Yani platformda kitap satın alınabilecek ya da indirilebilecek bir alan bulunmuyor. Bundan dolayı ReadEra kullanıcılarının kitap okuyabilmeleri için kitapları başka yerlerden edinmeleri gerekiyor.

ReadEra, dosya uzantısı desteği konusunda en başarılı kitap okuma uygulamalarından birisidir. Çünkü uygulama geliştiricileri, uygulamada kullanıcılarına çok sayıda dosya uzantısı desteği sağlamaktadırlar. Böylece teknoloji kullanıcıları, PDF dosyasından DOC uzantılı dosyalara kadar birçok dosya türünü program üzerinden kolaylıkla açabilmektedirler.

Ayrıca ReadEra, okuma ayarları konusunda da kullanıcılarını memnun etmeyi çalışıyor. Programda kullanıcıların okuma deneyimini artıracak çeşitli ayarlamalar mevcut. Bu sayede ReadEra kullanıcıları, uygulamayı kendilerine göre özelleştirebiliyorlar.

Kobo

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kitap okuma uygulamaları listemize Kobo ile devam ediyoruz. Kobo, e-kitap sektöründeki en başarılı platformların başında gelmektedir. Çünkü Kobo, kitap okuma uygulamasının yanı sıra üretmiş olduğu e-kitap okuma cihazlarıyla da tanınmaktadır. Bundan dolayı Kobo, e-kitap sektörünün öncü şirketlerinden olmaktadır.

Kobo, Türkiye’de kullanılabilecek en başarılı kitap okuma uygulamalarından birisidir. Çünkü Kobo, çoğu rakibinin aksine Türkçe kitap konusunda oldukça çeşitli bir kütüphaneye sahip. Bu sayede okumak istediğiniz Türkçe kitapları, Kobo üzerinden kolaylıkla bulabilirsiniz.

Kobo, tabii ki birçok e-kitabı okuyucularına ücretli bir şekilde sunmaktadır. Fakat bu noktada Kobo, kullanıcılarını mağdur etmemek adına uygun fiyatlandırmalar yapmaktadır. Bu sayede Kobo üzerinden uygun fiyatlara kitapları satın alarak okuma imkanınız mevcut.

Dünyanın en büyük e-kitap platformlarından olan Kobo hem Android hem de Apple kullanıcılarına hizmet vermektedir. Bu sayede teknoloji kullanıcıları, akıllı cihazlarına platformun mobil uygulamasını kolaylıkla indirebilmektedirler. Bunun yanı sıra Kobo, web sitesi üzerinden de okuyucularına hizmet sağlamaktadır.

Wattpad

Dünyanın en büyük kitap topluluklarından birisi olan Watppad, sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kitap okuma uygulamaları listemizde kendisine yer bulmayı başardı. Wattpad, birçok kitap okuma uygulamasının aksine kullanıcılarına hem kitap okuyabilme hem de kitaplarını yayınlayabilme imkanı sağlıyor.

2006 yılında kurulan Wattpad, bir zamanların en popüler platformlarından birisiydi. Çünkü Wattpad geliştiricileri, kullanıcılarına kendi kitaplarını yazma imkanı tanıdı. Böylece teknoloji kullanıcıları, kendi yazdıkları kitapları ücretsiz bir şekilde Wattpadd üzerinden okuyucularıyla buluşturdular. Bundan dolayı Watpad, aynı zamanda en iyi ücretsiz kitap okuma uygulamaları arasında da yer almaktadır.

Çok geniş bir kütüphaneye sahip olan Wattpad, kullanıcılarına diledikleri kategoriden kitap okuyabilme imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra platform, premium sürümüne de sahip. Wattpad premium, kullanıcılarına reklamsız bir şekilde kitap okuyabilme imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra Wattpad premium kullanıcıları, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çevrimdışı kitap okuyabilme özelliğinden de faydalanabiliyorlar.

Wattpad, Android ve iOS platformlarında kullanıcılarıyla buluşuyor. Bunun yanı sıra platformun oldukça kullanışlı bir web sitesi de mevcut. Bu sayede Wattpad üzerinden kitap okumak isteyen kişiler, platformun mobil uygulamalarını kullanabildikleri gibi web sitesi üzerinden de kitap okuyabiliyorlar.

Apple Books

Sizler için hazırlamış olan Apple Books, henüz Türkiye’de çok fazla kullanılmamaktadır. Çünkü Apple, henüz Türkçe kitapların sayısını önemli ölçüde artırmadı. Bundan dolayı Türkçe kitap okumak isteyen kişiler, Apple Books tarafından sunulan kütüphanede istedikleri kitapları bulamayabiliyorlar. Ancak yine de Apple Books, kullanılabilecek en başarılı kitap uygulamalarından birisi olmayı başarıyor.

OverDrive

ABD merkezli OverDrive, en eski kitap okuma platformlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. 1986 yılında hizmet vermeye başlayan OverDrive, aynı zamanda en popüler kitap platformlarından birisidir. Çünkü OverDrive, sahip olduğu kitaplar ile dünya genelinde kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmeyi başarıyor.

Global bir kitap sağlayıcısı olmayı hedefleyen OverDrive, dünya genelinde çoğu kullanıcısına hitap eden kitaplara sahip. Bunun yanı sıra OverDrive, bazı akademik kitaplara da kütüphanesinde yer veriyor. Böylece OverDrive, çok kullanışlı bir kitap okuma platformu olmayı başarıyor.

OverDrive, günümüzde hem web sitesi hem de mobil uygulamaları üzerinden hizmet veriyor. Şirket, web sitesi üzerinden platformda yer alan kitapları sergilemektedir. Bunun yanı sıra OverDrive, kitap içeriklerine erişmek için kullanıcılarını mobil uygulamasına yönlendirmektedir.

OverDrive, 2023 yılından itibaren Libby olarak kullanıcılarına hizmet verecek. Libby, diğer platformların dışında kullanıcılarından programda yer alan kütüphanelerden birisine üye olmalarını istiyor. Libby, Türkiye’de Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kartı bulunan kişilere hizmet sağlamaktadır. Eğer bu kurumların kütüphane erişim kartına sahip değilseniz Libby tarafından sağlanan özelliklerden faydalanamıyorsunuz.

Scribd

ABD merkezli Scribd, 2007 yılında kurulan bir dijital kütüphane servisidir. Sistem, abonelik üzerinden ilerlemektedir. Bundan dolayı Scribd, ücretli kitap okuma platformlarından birisidir. Buna rağmen platform, oldukça kullanışlı yapısı sayesinde en çok tercih edilen kitap okuma uygulamalarından birisi olmayı başarıyor.

duğumuz en iyi kitap okuma uygulamaları listemize Apple Books ile devam ediyoruz. Teknoloji devi Apple, ürettiği teknolojik cihazlarda genellikle kendi uygulamaları üzerinden hizmet vermeye çalışıyor. Bu doğrultuda şirket, kullanıcılarına Apple Books hizmeti üzerinden kitap okuma özelliği de sağlıyor.

iBooks olarak da bilinen Apple Books, 2010 yılında yayınlandı. Apple, bu uygulamayı temel olarak iPad kullanıcıları için geliştirdi. Ancak şirket, kısa bir süre sonra diğer kullanıcılarına da bu hizmeti sağlamaya başladı. Öyle ki Apple Books, kısa bir süre sonra en çok kullanılan Apple hizmetlerinden birisi oldu.

Çünkü Apple, iBooks üzerinden kullanıcılarına çok sayıda kitap seçeneği sundu. Böylece Apple kullanıcıları, Apple Books üzerinden okumak istedikleri kitapları kolay bir şekilde bulabiliyorlar. Bunun yanı sıra Apple, çoğu uygulaması gibi iBooks’u da kolay kullanışlı geliştirdi. Bu sayede Apple kullanıcıları, iBooks üzerinden diledikleri kitapları rahatlıkla okuyabiliyorlar.

Scribd üzerinden dünya genelinde çeşitli dillerde yazılmış olan kitaplara kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra platforma podcast özelliği de eklendi. Böylece tek abonelik üzerinden çok çeşitli kategorilerden içeriklere ulaşmanız mümkün.

Gelişmiş bir okuma arayüzüne sahip olan Scribd, kullanıcılarına font büyütme, arka plan rengi değiştirme gibi okumayı kolaylaştıracak çeşitli özellikler sağlıyor. Ayrıca platformda yer alan kişisel öneriler kısmı, kullanıcıların ilgilenebilecekleri kitaplara daha kolay ulaşmalarına olanak tanıyor. Scribd tarafından sağlanan tüm bu özelliklere ayda 9.99 Dolar fiyatlandırmayla sahip olabilirsiniz.

Media365

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kitap okuma uygulamaları listemizin son sırasında Media365 yer alıyor. Media365, işleyiş olarak Wattpad ile benzerlik göstermektedir. Çünkü Media365’de kullanıcılarına yazmış oldukları kitapları platformda yayınlayabilme imkanı sağlıyor.

Son yıllarda insanlar, kendi kitaplarını yazıp yayınlama konusunda oldukça hevesli davranıyorlar. Bu noktada Media365, kitap yazmak ve başkalarının beğenisine sunmak isteyenlerin kullanabilecekleri en başarılı platformlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun yanı sıra Media365 kütüphanesinde popüler yazarlar tarafından yazılmış olan kitaplar da mevcut. Bundan dolayı Media365, kullanıcılarına çok kapsamlı bir kütüphane sunuyor diyebiliriz. Uygulama marketleri üzerinden Media365’in uygulamasını indirerek platformda yer alan birçok kitabı kolaylıkla okuyabilirsiniz.

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kitap okuma uygulamaları listemiz burada sona eriyor. Hazırlamış olduğumuz listemize göz atarak sizler için en uygun kitap okuma uygulamalarını kolaylıkla seçebilirsiniz.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video