28 Nisan 2024
İstanbul
SAĞLIKLI YAŞAM

Ev Temizliğinde Unutulan “12 Yer”

1-Banyo paspasları bakteri, mantar ve mikropların oluşması için uygun ortamı sağlayacak tüm donanıma sahiptir. Haftada bir kez yıkanması ve başka bir paspasla değiştirilmesi halinde böyle bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız.

Banyonuzu Yenileyecek Banyo Paspası Modelleri - Kadınım Mutluyum

2-Çamaşır sepetleri sıkça temizlenmezse koku yapıp bakteri oluşumuna zemin hazırlar. Bu nedenle her çamaşır yıkadıktan sonra sprey bir temizleyiciyle iyice temizlemelisiniz.

Hasır Çamaşır ve Kirli Sepeti 2020 - Vivense

3-Diş fırçasından akan sular çok hızlı bakteri oluşumuna yol açar. Diş fırçalığı temizlik sırasında es geçilen yerlerden birisi… Birkaç günde bir içine sıcak su ve temizleyici koyarak temizlemelisiniz.

Mor Tezgah Üstü Diş Fırçalık ( Metal ) - n11.com

4-Dolap altlarını ve süpürgenin ulaşamadığı yerleri uzun bir sopaya dolayacağınız nemli bir bezle temizleyebilirsiniz.

Yatak Altı Nasıl Temizlenir? - Milliyet Emlak Dergi

5-Buzdolabı temizliği hemen her her hafta temizlenmesi gerekenler arasında. Fakat buzdolabı temizliği yaparken genellikle gözden kaçan kısım buzdolabını çevreleyen lastik kısımlardır. Bu kısımları hassas bir temizleyiciyle temizlemeyi unutmayın.

Buzdolabı temizliğinin püf noktaları

6-Dolap içleri mutfakta sıkça gözden kaçırdığımız kısımlar. Mutfak temizliği yaparken dolapların içini temizlemeyi unutmayın.

Lake Mutfak Dolabı Temizliği Nasıl Yapılır? | Dekordiyon

7-Spor çantaları da her hafta yıkanması gerekenler arasında. Ter ve nemi içine hapseden çantalar yıkanmadığında çok hızlı bir şekilde bakteri üretebilir. Kullanma sıklığınıza göre haftada bir kez yıkamanız yeterli olacaktır.

Okul çantası nasıl yıkanır? Okul çantası temizleme rehberi ...

8-Pervaneli avizeler evde en çok tozu biriktiren nesnelerden biridir. Sıkça temizlenmediğinde eve toz zerreleri saçılmasına neden olur. Hafif bir temizleyiciyle sıksık tozunun alınması bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

Kolay Temizlik Yapmak İçin Bu Yazımızı Okuyun

 

9-Kahve makinaları temizlenmediğine içinde kalan kahveler küflenmeye ve bakteri üretmeye müsait olur. Bu nedenle en az haftada bir kez temizlemeniz gereken mutfak ürünlerinden birisi…

Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir? | Avansas Blog

10-Telefonlar, telefon kulaklıkları ve hatta ev telefonunuz mutlaka temizlenmesi gerekenler arasında.

Telefonun Hoparlörü Nasıl Temizlenir | Telefon Ekranı Nasıl ...

11-Kumandalar sıkça dokunduğunuz eşyalardır. Dolayısıyla bakteri oluşumu için çok müsait olan bu nesneleri alkollü pamukla ya da hassas bir temizleyiciyle silmelisiniz.

Temizlik Ustalarını Bile Kıskandıracak Hiç Duymadığınız Ev ...

12-Lavabolarınızın içini sirkeli buzlarla temizleyebilirsiniz. Buz kalıbına koyacağınız elma sirkesini dondurun. Haftada bir kez lavabonuzu temizledikten sonra gidere dökün ve erimesini bekleyin. Lavabo oluğundan gelen kötü kokular ve bakter oluşumunu engellemiş olursunuz.

Lavabo-Temizligi - Pratikse

 

 

About The Author

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X