28 Nisan 2024
İstanbul
ANNE & BABA BEBEK & ÇOCUK Eğitim ve Meslek Tercihleri ETKİNLİK Kitap SANAT Spor

İngilizce öğrenmeye nereden başlamalıyım ve nasıl ilerlemeliyim?

 

Herkesin bildiği gibi İngilizce artık hayatımızın neredeyse her alanında karşımıza çıkmakta. Birçok insan artık İngilizcenin önemini iyice anlamış olacak ki çok küçük yaşlardan itibaren çocuklarına dil eğitimini en iyi nasıl sağlayabileceklerini yollarını araştırmakta. Bu araştırmalar sonucu kreş anaokulu seviyelerinde dahi İngilizce eğitimini hatta ikinci bir yabancı dil desteğinin olup olmadığını sorgulayan pek çok  ebeveyn bulunuyor.

 Peki nereden başlamalı ve nasıl adımlar atarak ilerlemeliyiz?

Dil bir yaşayan bir canlı olduğu için  onu sürekli beslemek ve kullanmak en önemli basamaklardan sayılacaktır.

Öncelikle bakılacak en önemli nokta hafıza türü olabilir bildiğiniz gibi kimi insan okuyarak kimi insan yazarak kimisi de dinleyerek daha iyi öğreniyor. Biz hangileriyle daha iyiyiz önce bunu keşfetmenizi öneririz. Okul hayatımızda nasıl daha iyi öğrenirdik?

 Öğretilecek yaş bu da en önemli faktörlerden. Çünkü eğer öğreteceğimiz  birey küçük yaşta bir çocuğumuz ise onların görsel ve işitsel hafızaları bizlerden daha aktif ve daha açık olacaktır. Küçük yaşlarda dinledikleri video ve  seslerin  öğretmek istediğimiz dilde  olması kıymetli. Görsel olarak da resimler,  kitaplar veya hafıza kartlarıyla öğrenmeyi destekleyebiliriz. Yanlarında İngilizce konuşulması da oldukça mühim. Oyunlar ve etkinliklerle de kolaylıkla öğreneceklerdir.

Yetişkinlerde ise en başta sevilen türden müzik podcast dizi, film türlerinin başlarda Türkçe altyazı ile dinlenerek daha sonra kelime haznesi genişledikçe İngilizce altyazı ile elimizde mutlaka bir not defteri bilmediğimiz kelimeleri not alıp anlamları araştırarak ve de okunuşları telaffuz ederek aklınızda tutmaya çalışmalıyız. Bir yandan da en temel olan konuları cümle kurulumlarını, gramer yapılarını, kelime bilgisini hemen hemen her gün pratik yapmalıyız. 

 Hedefimiz akademik veya profesyonel seviyeler ise gramer çerçevemizi de kelime bilgimizle birlikte devamlı olarak büyütmeliyiz.

 Dünyaca ünlü haber kanalları, romanlar, hikayeler, dergi türevi mecralar günde en az 15 ila 30 dakika arası okunmaya çalışılmalı. Aynı şekilde buradaki bilmeyen kelimeler mutlaka not alınıp telaffuzları ile birlikte araştırılmalı. Sosyal medya kanalları size hitap eden hobilerinizi destekleyen yabancı kaynaklar bulunarak buradaki kişinin konuşmaları postları her gün takip edilmeli.

2-3 ayda bir seviyenizi kontrol etmeyi ihmal etmeyin. En önemlisi dile maruz kalmaktır Bu sebeple yabancı arkadaşlar edinmeye çabalayın ve onlarla pratik  sık sık  yapın. İmkanınız oldukça mutlaka İngilizce konuşulan yani maruz kaldığınız ortamlarda çok çok fazla bulunun. Unutmayın ki tekrar ede ede, hata yapa yapa ilerleyeceksiniz. Hata yaparak öğrenmekten çekinmeyin önemli olan bu yolda süreklilik ve  yılmadan yola devam etmek olacaktır.

 

About The Author

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X