6 Mayıs 2024
İstanbul
SAĞLIKLI YAŞAM SANAT

TATTOO

Tattoo yabancı kökenli bir kelimedir ve Türkçe dövme anlamına gelmektedir. Tattoo, vücut derisi üzerine özel iğneler kullanılarak yapılmaktadır.

 Tattoo, deri üzerine yapılan resim veya yazı şeklinde ifade edilebilir. Dövme uygulaması vücudun farklı noktalarına yapılabilmektedir. Tattoo yapımında ise farklı tekniklerin kullanılması söz konusu olabilmektedir. Dövmenin yapılış amacı ise kişilere ve topluluklara göre farklılık gösterebilmektedir.

Tattoo Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Tattoo kelimesi dövme anlamına sahiptir. Yabancı bir kelime olarak kullanılan tattoo kelimesinin Türkçe anlamı ise dövme olarak bilinmektedir. Tattoo yapma geleneğinin çok eski zamanlardan beri devam ettiğini söylemek mümkündür. İnsan derisi üzerine uygulanan ve deride kalıcı olan resimleri ve yazıları ifade etmektedir.

Tattoo Nasıl Yapılır?

Tattoo uygulaması, deri üzerine iğne batırılarak yapılan bir işlemdir. Dövme için kullanılan özel makinelerin ucuna yerleştirilen iğneler ile vücuda dövme işlemi uygulanmaktadır. Tattoo, derinin üstüne değil içine uygulanmakta olan bir işlemdir. Dövme yapılırken boya mükrekkebinin ve dövme iğnesinin kullanılması gerekmektedir. Tattoo uygulamalarının birçok farklı şekilde uygulandığı bilinmektedir. Deri üzerinde herhangi bir sorunun oluşmaması ve hassaslık meydana gelmemesi için güvenilir bir yerde tattoo yaptırılması gerekmektedir. Tattoo vücutta kalıcı bir işlem olacağı için bu durumun bilincinde olmak önemlidir.

TEKLİF ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Geçici Dövme Nedir?

Geçici dövme kalıcı dövmeye benzeyen ama ciltte kalıcı olmayan bir dövme türüdür. Genel olarak bir kağıt tabakası üzerinde yapışkanlı dövme ve bir jelatin tabakadan oluşmaktadır.Hint kınası, yapıştırma, elle çizme gibi bir çok çeşidi ve tarzı bulunan geçici dövme, kalıcı dövme yaptırmaktan emin olamayan veya hangi kalıcı dövmeyi yaptıracağına karar veremeyenler için en güzel ve işe yarar yöntemdir.

TEKLİF ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Geçici Dövme Süresi Ne Kadar?

Cilt tipine ve dövmeyi yaptırdığınız yere göre değişkenlik gösteren geçici dövmeler iki gün ile dört hafta aralığında bir kalıcılığı vardır. Yapıştırmalı dövmeler üç ile yedi gün aralığında bir kalıcılığa sahiptir. Hint kınası ise iki ile dört hafta arası vücutta kalıcı olarak kalır. Bu nedenle dövme yaptırmak isteyenlerin ilk tercihi hint kınasıdır.

Geçici Dövme Günah Mı?

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre geçici dövme günah değildir. Sadece geçici dövme yapıldığında su deriye geçmediğinden gusül ve abdeste engel olmaktadır.

Geçici Dövme Nasıl Yapılır?

Eyeliner Dövmesi Oluşturmak İlk olarak harika bir dövme yapmak için, cildinize uygulamadan önce tasarımına biraz düşünün. Bazı fikirlerin taslağını çıkarmak için normal bir kalem ve kağıt kullanabilirsiniz.Eyeliner seçimi olarak parlak veya yağlı olması amaçlanmayan, pürüzsüz, kuru izler bırakan bir eyeliner seçmeniz dövmenizi daha uzun süre kalıcı yapacaktır. Daha sonra eyeliner ile tasarımınızı çizin ve üzerine saç spreyi sıkın. İşte bu kadar!

TEKLİF ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Şablon Dövmesi Oluşturma

Dövme yapmak için çizim becerilerinize güvenmek yerine dövme tasarımını kontrol etmenize yardımcı olan bir şablon yaparak profesyonel görünümlü geçici dövmeler oluşturabilirsiniz. Dövmenizin hangi şekilde olmasını istediğinize karar verin, bunu bir kağıda çizin ve bir kesme bıçağı veya bir çift küçük makas kullanarak çizdiğiniz şekli kesin. Şablonunuzla kullanmak için bir veya daha fazla işaretleyici rengi seçin. Siyah klasik bir seçenektir ve dövmenizin gerçek olarak görünmesini sağlar. Başka bir renk kullanmak da aynı derecede eğlenceli olabilir. Şablonu dövme yaptırmak istediğiniz kısmına yerleştirin. Kesilen şekillerin düz durması için bir elinizi cilde sıkıca tutturmak için kullanın. Diğer elinizi seçtiğiniz işaretçilerle şekilleri renklendirmek için kullanın. Bitirdiğinizde, kalıbı kaldırın ve işaret mürekkebinin kurumasını bekleyin. İşte bu kadar!

Kağıt Dövme Yapmak

Bir dövme tasarımı bulmak için Photoshop veya sosyal medyadan istediğiniz bir tasarımı seçin. Daha sonra dövme modelinizi yazıcıdan çıkartın. Kağıtta bulunan dövme modelini bir makasla kesin. Dövme mürekkebi tarafı aşağı bakacak şekilde cildinize yerleştirin. Dövmeyi nemli bir bez veya kağıt havluyla örtün ve bastırın. Yarı şeffaf hale gelene kadar yerinde tutun. Bezi veya kağıt havluyu çıkarın ve kağıdı geriye doğru soyun. İşte bu kadar!

Dövme Kalemi İle Yapmak

Herhangi bir renk dövme kalemi, bebek pudrası ve saç spreyi alın. Dövmeyi vücudunuza çizin. İstediğiniz tasarımı kullanın ve istediğiniz kolayca erişilebilecek bir yere yerleştirin. Dövmeyi bebek pudrası ile ovalayın. Saç spreyini dövmenin üzerine hafifçe uygulayın. Çok fazla saç spreyi kullanmaktan kaçının. Fazla saç spreyi kullanmak cildinizi aşırı derecede kurutabilir. Çok fazla kullanmaktan korkuyorsanız pamuklu bir çubuk alıp dövmenin etrafında bulunan bölgeye sürebilirsiniz!

TEKLİF ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Geçici Dövme Kalemi Kaç Gün Kalır?

Geçici dövme kalemi cilt tipine, vücut bölgesine ve yıkama sayısına bağlı olarak kalıcılığı değişebilir. Yaklaşık bir değer verecek olursak 1-2 gün kalıcı kalabilir diyebiliriz. Dövmenizin daha kalıcı olmasını istiyorsanız dövme bölgesini aşırı ovalamaktan, dokunmaktan kaçınabilirsiniz. Ayrı bir ipucu olarak dövme kalemini kullanmadan önce vücudunuza nemlendirici uygulamak dövme tasarımınızın akmasına yol açabilir.

Neden Geçici Dövme Seçmeliyim?

İlk dövmenizi yaptırmayı düşünüyorsanız, uzun vadede tasarımı beğenip beğenmeyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Geçici bir dövme, size birini deneme ve gerçekten istediğiniz şeyin bu olup olmadığını görme fırsatı verecektir. Kalıcı olarak uygulanması için mükemmel yeri bulana kadar bile deneme fırsatına sahipsiniz. Aynı zamanda ağrılar sizin için büyük bir sorunda iğne olmadan yapılan geçici dövmeleri tercih etmek isteyebilirsiniz.

TEKLİF ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Kalıcı Dövme Nedir?

Kalıcı Dövme, vücudun günlük olarak yenilediği dış derinin daha alt kısımlarına, farklı renklerdeki pigmentlerin yerleştirilmesi uygulamasıdır. Diğer bir deyişle kalıcı dövme; cilt ile uyumlu özel dövme boyaları ile deriye istenen şekil ve sembollerin uzun bir süre çıkmayacak şekilde işlenmesidir. Derinin altına işlendiği için dış deri tabakası yenilenip dökülse bile kaliteli yapılmış bir dövme bundan kolay kolay etkilenmez.

TEKLİF ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

 

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video