6 Mayıs 2024
İstanbul
MODA

2023 Gelinlik Modelleri ve Trendleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

En özel günlerinden birinde hayalindeki gelinliği bulmanı oldukça istiyoruz! 🙂 Bunun için sana en oldukça yakışacak trendleri takip ediyor ve en güzel modelleri listeliyoruz. Pek oldukça hanım için hususi anlamlar taşıyan gelinlikler bu yıl de değişik biçim ve modellerle göz kamaştırıyor. Aramızda senelerce bunun hayalini kurmuş olanlar yada tamamen sürpriz bir halde kendini gelinlik modelleri içinde kaybolmuş halde bulanlarımız olabilir. Problem yok! En güzel ve gözde modeller arasından kesinlikle kendinize en uygun gelinliği bulacağınıza eminiz.  

Peki, bu muhteşem gelinlik iyi mi seçilmeli? 2023 yılının en trend gelinlik modelleri hangileri? Aklınızdaki tüm sual işaretlerini gidermek ve sizlere düşünce vermek adına, 2023 gelinlik modelleri ve trendleri hakkında bilmenizde fayda olan her şeyi derledik.

1- Düşük Omuzlu ve Uzun Kollu Gelinlik Modelleri

2023 gelinlik modelleri ve trendleri içinde öne çıkanlardan biri düşük omuzlu ve uzun kollu gelinlik modelleri. Pek oldukça gelin adayının tercih etmiş olduğu düşük omuzlu gelinlikler, bilhassa omuzlarını ön plana çıkarmak isteyenler için fazlasıyla ideal. Zira bu tip gelinlikler yapısı ile omuzları daha geniş ve zarif gösterirken, boynu bölgesini ise daha uzun göstererek güzel duyu bir görünüm kazandırıyor.

Düşük omuzlu gelinlikler her mevsime uygun olacak şekilde hazırlanıp, isteğe bakılırsa kalp yaka gelinlik, v yaka gelinlik, straplez gelinlik ve ince askılı gelinlik olarak tasarlanabiliyor. Gelinliğin eteği için çoğu zaman A kesim, prenses, düz kesim ve balık etek modelleri tercih ediliyor. Düşük omuzlu gelinliklerin 2023 yılı için en favori modeli düşük omuzlu uzun kollu gelinlikler.

Hem düşük omuz hem de uzun kol detayına Fransız danteli de eklenince zarafet düzeyi artıyor. Düşük omuzlu uzun kollu gelinlik için Fransız dantelinin yanı sıra tül ve saten benzer biçimde değişik kumaşlar da tercih edilebiliyor.

2- Işıltılı Gelinlik Modelleri

Işıltılı gelinlik modelleri, 2023 yılının en trendleri içinde yer ediniyor. Işıltılı gelinlikler, son birkaç senedir revaçta olmasa da bu dönem eski iddialı günlerine geri dönüyor. Son sezonlarda öne çıkan minimalist ve mütevazi tasarımlardan sonrasında gelinler mücevherler, pırlantalar, kristaller ve boydan boya boncuk işlemeli stilleri de dönüş yapmış benzer biçimde görünüyor.

Işıltı, derhal her model gelinlik üstüne eklenebiliyor. A kesim, prenses kesim, balık kesim benzer biçimde pek oldukça gelinlik modeli, ışıltıyla daha da heybetli bir forma dönüştürülebiliyor. Tesettür gelinlik modelleri içinde da popüler bir tercih olan ışıltılı gelinlik, 2023 yılının gözdelerinden.

3- Transparan Gelinlik Modelleri

Bu sezonun en yaygın trendlerinden kabul edilen transparan gelinlik modelleri kimi zaman duygusal kimi zaman de iddialı bir görünümle karşımıza çıkıyor. Kol, göğüs, omuz detaylarında çokça gördüğümüz transparan, artık gelinliğin etek kısmında da çoğunlukla kullanılıyor.

Transparan gelinlik riskli bir seçenek benzer biçimde görünse de aslen duygusal dokunuşlarla sadeleştirilebiliyor. Bununla beraber korsede, yaka süresince yada eteğin alt kısmında yarı transparan olan stiller oldukça heybetli. Transparan gelinlik modelleri isteğe bakılırsa duygusal, mütevazı, seksi yada sofistike tasarımlarda kullanılabiliyor. Bu sayede derhal her gelin adayına hitap edebilecek transparan gelinlik modeli bulmak mümkün.

4- Renkli Gelinlik Modelleri

2023’te renkli gelinliklere oldukça sık rastlayacağımız haberini verelim! Renkli gelinlikler, bilhassa de pembe ve mavi tonlarıyla süslenen gelinlik modelleri, bu yıl oldukça revaçta. Bilhassa pudra renklerinin tercih edilmiş olduğu renkli gelinliklerde bu senenin tacı ise mavi renginde!  Senelerdir pembe gelinliklerin çeşitli yinelemelerini gördük, sadece bu sürem bir değişikliğin sinyali verildi ve mavi gelinlikler pembeyi tahtından etti diyebiliriz.

Maviyi bir renk olarak gelinliklere çokça yakıştırmakla beraber derhal her gelinlik modelinde kullanılabildiğini de belirtelim.

5- Mini Gelinlik Modelleri

Siz de son birkaç sezondur gelinlik trendlerini takip ediyorsanız, mini gelinliklerin hâkimiyetini fark etmişsinizdir!  Çoğu zaman düğün sonrası “after party” benzer biçimde kutlamalar için tercih edilen mini gelinlik modelleri, mikro düğünlerin yükselişe geçmesi ve giderek daha çok gelinin moda açısından zevkli değişimler yapmak istemesiyle popülaritesini arttırmaya devam ediyor.

Kısa gelinliklerin birbirinden değişik pek oldukça mükemmel versiyonu bulunuyor. Bilhassa kısa gelinlik + uzun duvak kombinasyonu göze çarpıyor. Salaş ve rahat bir düğün isteyen gelin adayları, bu yıl da mini gelinlik modellerini tercih etmeye devam edecek benzer biçimde görünüyor.

6- Dik Yakalı Gelinlik Modelleri

Dik yakalı gelinlik modelleri, 2023 yılının trendleri içinde yer ediniyor. Kraliyetten esin alan bu karaltı, son birkaç senedir oldukça popüler. Doğal olarak bu durum üstünde, Paris Hilton, Ellie Goulding ve Lady Kitty Spencer benzer biçimde ünlülerin dik yaka trendine ayak uydurmasının tesiri büyük.

7- Asimetrik Yakalı Gelinlik Modelleri

Asimetrik yakalı gelinlik modellerinin, derhal her sürem göz önünde bulundurulan bir trend bulunduğunu söyleyebiliriz. 2023 İlkbahar koleksiyonlarında da bu tasarım öğesinin birkaç yorumunu bir arada görüyoruz. asimetrik yakalı gelinlikleri, modaya uygun olacak şekilde tekrardan yorumluyor. Temiz, çağdaş ve rahat çizgilerden oluşan asimetrik yaka, kadınsı, çarpıcı ve bir o denli da zarif hissettiren bir estetiğe haiz.

8- Prenses Kesim Gelinlik Modelleri

2023 yılı gelinlik trendlerinden bir diğeri de senelerdir tahtını hiç kimseye kaptırmamış olan prenses kesim gelinlik modeli. Heybetli düğünlerin geri dönüşüyle ​​beraber alımlı prenses kesim gelinliklere olan talep artmaya devam ediyor.

Prenses kesim, çoğu zaman straplez bir korsajla ve beli saran kabarık bir etekle eşleştiriliyor. Disney prenseslerinin balo elbiselerini aratmayan prenses kesim gelinlik modellerinde basamaklı ve çiçekli süslemelerden fırfırlı katmanlara kadar pek oldukça siluette karşımıza çıkabiliyor.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video