13 Mayıs 2024
İstanbul
Gündem SANAT Sinema Dizi Fragman

Netflix Gündem Baby Reindeer

Baby Reindeer Hakkında Bilgiler

Baby Reindeer, Richard Gadd tarafından yaratılan ve başrolünde oynadığı, İskoç kara mizah drama-gerilim türünde bir mini dizidir.

Konusu: Dizi, Gadd’ın yirmili yaşlarında yaşadığı, saplantılı bir hayran tarafından takip edilme ve taciz edilme travmasını konu alıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan dizi, kara mizah ve gerilim unsurlarını ustaca harmanlayarak izleyiciyi içine çekiyor.

Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan  Netflix’te yayınlandı.

Bölüm Sayısı: 7 bölümden oluşuyor.

Oyuncular: Richard Gadd, Faye Marsay,  Clara Dorney, Jill Halfpenny ve Rudi Dharmalingam gibi isimler yer alıyor.

Aldığı Tepkiler: Dizi, eleştirmenlerden ve izleyicilerden oldukça olumlu tepkiler aldı. Gerçekçi ve cesur anlatımı, kara mizahı ve Gadd’ın etkileyici performansı ile övgü topladı. Özellikle travma ve saplantı gibi zor konulara değinmesi ve bunu yaparken izleyiciyi eğlendirmeyi de ihmal etmemesi takdir edildi.

Netflix’te Gündemi: Yayınlandığı günden beri Netflix’te en çok izlenen diziler arasında yer alıyor. 28 Nisan  tarihi itibariyle, Türkiye’de gündemde 1 numarada bulunuyor.

Bunlara ek olarak:

  • Dizinin senaryosu Gadd tarafından yazılmış ve yönetimi Andy Hamilton ve Brian Petsos tarafından üstlenilmiştir.
  • Dizinin müzikleri de Gadd tarafından bestelenmiştir.
  • Baby Reindeer, 2024 BAFTA TV Ödülleri’nde En İyi Mini Dizi, En İyi Erkek Oyuncu (Richard Gadd) ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Faye Marsay) kategorilerinde aday gösterilmiştir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video