27 Nisan 2024
İstanbul
DİYET

Kilo Vermede Karbonatlı Su Mucizesi

Sevgili okurlarım,karbonatlı su ile zayıflama kilo sorunu olan kişilerin ilgisini çeken bir uygulamadır. Deneyenlerin bir kısmı memnun kalırken bir kısmı da olumlu sonuçlar alamadığını söyler. Bu uygulamayla kilo vermenin mümkün olduğunu iddia edenler, karbonatlı su içmenin vücudun asit seviyesini düşürdüğünü, ödem söktürücü olduğunu ve böylelikle kilo vermeye katkı sağladığını savunurlar. Et, kahve, şeker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenenlerin vücudunda fazla miktarda asit birikir. Bu da kilo verme sürecini zora sokabilir.Fazla kiloları olanlar, kolay yöntemlerle kilo vermek için çeşitli formüller denemekten kendilerini alamazlar. Kilo vermek için yapılacak tek şeyin uygun bir diyet ve düzenli biçimde egzersiz yapmak olduğunu bildikleri halde, kolaylık tanıyan yöntemleri de denerler. Kilo verdirme programlarına yardımcı olan bazı uygulamalar da yok değildir.Uzmanlar kilo verme programlarında en etkili yolun, metabolizmayı hızlandırmak ve asit baz dengesini alkali seviyesine yükseltmek olduğunu belirtir. Karbonatlı su içmek ise asit baz dengesini kolayca alkali seviyesine yükseltir. Böylece kilo vermek kolaylaşır. Karbonatlı su içmek vücudun PH seviyesini yükselterek metabolizma ve sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına olanak tanır. Alkali diyeti listesine ek olarak karbonatlı su da içen bazı uygulayıcılar, düzenli bir kullanımla 1 ay içerisinde 4 ile 6 kilo verdiklerini söylerler.

Bitki çayları, yağ yakan yiyeceklerle beslenme biçimi gibi yöntemlerin yardımı olabilir. Son dönemlerde bu desteklerin içine karbonat ile hazırlanan su da dahil olmuş durumdadır. Bu yöntem, tek başına net bir sonuç veremese de takviye güç olarak faydalı olabilir.

Karbonatlı Su Faydaları Nelerdir?

Karbonatlı su faydaları çok olan bir uygulamadır. Çok eski tarihlerden beri karbonatlı suyun hazımsızlığa, mide yanmasına iyi geldiği bilinir. Ayrıca ondan dişleri beyazlatmak ve ağızda oluşan kötü kokulardan kurtulmak için de yararlanılır. Karbonatlı su ağız kokusu sorununda oldukça etkilidir. Antiseptik özelliği nedeniyle boğazdaki hafif tahrişlerin giderilmesinde etkili olduğu da bilinen bir gerçektir.

Peki, karbonatlı su mucizesi nedir? 

  • Karbonatlı su, mide sorunlarının azalmasına ve hazımsızlığa karşı çok etkilidir.
  • Karbonatlı su, dişlerin beyazlamasına yardımcı olur. Ağızda oluşan kokuları gidermek için onunla gargara yapabilirsiniz. Hafif boğaz ağrıları için de etkilidir. Ayrıca karbonatlı su ağız yaraları için de faydalıdır.
  • Karbonatlı su cildin güzelleşmesine katkı sağlar. Bilinçli bir tüketimle ondan faydalanabilirsiniz. Karbonatlı su sivilce tedavisinde kullanılabilir.
  • Suyun alkali seviyesine gelmesini sağlayarak vücuda destek olur.
  • Karbonatlı su, güneş yanıkları ve hafif yanıkların üzerine sürülürse sızıları azaltır.
  • Çatlayan ve kuruyan ayaklara iyi gelir. Böyle bir sorununuz varsa sıcak suya karbonat ve sirke koyarak ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletebilirsiniz.
  • Karbonatlı su ayak kokuları için de faydalıdır. Kötü ayak kokusundan, ayaklarınızı bir süre karbonatlı suda bekleterek kurtulabilirsiniz.
  • Cilt sağlığı ve güzelliği için ondan yardım alabilirsiniz. Çünkü cilt hücrelerinin aktif hale gelmesine yardım eder.
  • Peeling etkisi yaratan karbonatlı su ile cildinize hafif bir masaj uygulayabilirsiniz. Cildin yumuşamasına yardımcı olur.
  • Kepekli saçlar için durulama suyu olarak kullandığınızda, kepeklerin azaldığını fark edebilirsiniz.
  • Çok iyi bir dezenfektandır. Kirli ve yağlı alanların temizlenmesinde karbonatlı su kullanılabilir.

Yukarıda sayılan faydalarına ek olarak cildin nem oranını dengelemeye yardımcı olur. Cilt için nem çok önemlidir. Yeterli düzeyde nem olunca vücut da serinler. Ağız, burun ve gözler kuru kalmaktan kurtulur. Eklemler ve kaslar daha iyi çalışır, toksinler vücuttan atılır. Daha sağlıklı bir cilde ve bedene sahip olmaya katkı sağlar.

Karbonatlı su içmenize engel olacak bir hastalığınız yoksa her gün düzenli olarak tüketebilirsiniz. Bu uygulamaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızda fayda vardır. İçme suyunuzu alkali hale getirmek için 1 litre suya, 1 çay kaşığı silme karbonat ekleyip iyice karıştırın. Karbonat eridikten sonra tüketebilirsiniz. Bir bardak suyun içine karbonat karıştırmak isterseniz, çay kaşığının ucuyla karbonat atmanız yeterli olacaktır. Faydalarından daha iyi yararlanmak için karbonatlı suyu aç karnına içmeyi deneyebilirsiniz. Günde 2 – 3 litre karbonatlı su tüketebilirsiniz.

Öğünlerden yarım saat önce ve yemek yedikten bir saat sonra aynı oranda içmeniz, önerilen bir başka kullanım şeklidir. Yemek yedikten sonra şişkinlik sorunu yaşayanlar, maden suyu yerine karbonatlı su tüketebilirler. Sodyum bikarbonat, tansiyonu yükselten bir maddedir. Tansiyon hastalarının düzenli olarak kullanmaları sakıncalı olacaktır. Doktor önerisi olmadan kullanılmaması gerekir.

Karbonatlı Su Zararlı Mı?

Her gıda maddesinde ya da içecekte olduğu gibi bu karbonatlı suyun da çok fazla miktarda tüketilmesi doğru değildir. Ciddi anlamda mide hastalığı olan kişilerin kullanması yanlış olabilir. Fazla içilmesi midede gaz ve ağrı oluşumuna yol açar.

Karbonatın içerisinde bulunan sodyum, tüketilen gıdaların içindeki kalsiyumu eritme özelliği gösterir. Yani kalsiyumun kana karışmasına engel olur. Bu durum ise sonraki dönemlerde kemik erimesine neden olabilir. Bu gibi sorunları düşünerek kullanmaya başlamadan önce bir doktor görüşü almanız çok önemlidir. Karbonatlı suyu düzenli olarak tüketebilecek yapıya sahip olup olmadığınızı doktorunuz size söyleyecektir. Hamilelerin ve emziren annelerin de karbonatlı su içmeleri önerilmez. Bu uygulamanın olası zararları şöyle özetlenebilir:

  • Aşırı kullanımı, ülser hastalığının artmasına neden olabilir.
  • Yüksek tansiyona ve kalpte çarpıntıya neden olabilir.
  • Bir sağlık sorununuz olmasa bile aşırı kullanmaktan kaçınmalısınız.
  • Kilo vermek için içilen karbonatlı (alkali su) suyun, kanıtlanmış bir etkisi yoktur.
  • Kuru ciltlilerin kullanması önerilmez. Cildinizi daha çok kurutabilir.

Aşırıya kaçmadan ve doktor onayı aldıktan sonra kullanmanız tavsiye edilir.

About The Author

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video

X